Lees hier de laatste blog van Margriet Janssen. Wij zijn blij dat GRAUSBOUW een steentje heeft kunnen bijdragen aan al het goede werk dat Margriet in India verricht.

Weer veilig thuis!

Na een lange reis ben ik vrijdagavond weer veilig en wel thuis aangekomen.

Ik kijk terug op enkele bijzondere en geslaagde weken in Calcutta. Ik heb al mijn voorgenomen plannen kunnen verwezenlijken en er zijn zelfs nog wat nieuwe   projecten op mijn pad gekomen. Dankzij de mentale en financiële steun van velen, van jullie, is dit gelukt want zoiets doe je nooit alleen.

Het overschakelen naar onze westerse wereld zal niet meevallen. Daarvoor is dit werk, maar ook de ervaringen dankzij de vele mooie projecten, té intensief geweest. Alles wat je aanpakt doe je immers met hart en ziel. Zo niet, kom je jezelf heel erg tegen en hou je dit niet vol. Daarvoor zijn de omstandigheden te zwaar. Je moet er iedere dag voor willen gaan.

Ik ben verwend met veel afscheidscadeautjes. Een teken van waardering. Alle organisaties en instanties hebben me op het hart gedrukt om iedereen die een financiële bijdrage heeft geleverd van harte te bedanken. Dit wordt zeer gewaardeerd. En ik heb ook nu weer met eigen ogen gezien dat het geld fantastisch wordt ingezet. Iedereen doet waanzinnig z’n best om me dit ter plekke te laten zien. Geen enkel eurootje is aan de strijkstok blijven hangen. Op donderdag, toen ik o.a. afscheid nam van zr. Anita (van the rainbow children) had ze ervoor gezorgd dat veel spullen waren gekocht: balen witte stof zodat de naaister karate-pakken kan naaien voor de kinderen, leuke jurkjes, rugzakken, borden en drinkbekers. Dat is toch fantastisch?

Ik benoem nogmaals waar tijdens mijn verblijf in Calcutta uitgaven zijn gedaan: kindertehuis Sishu Bhavan, sterfhuis Kaligat, Naibo Shibon, lepracentrum Titgahr, organisatie New Light, organisatie Mary Ward, organisatie Rainbow children, organisatie F.O.K.E. (frieds of Kolkata eldern), organisatie Calcutta Rescue, motherhouse, uitdelen voedselpakketten, uitgave van brillen, kinderkleertjes, speelgoedjes, pennen, oogpleisters, schrijf- en kleurspullen.

Het was ontzettend mooi en dankbaar om mijn opgedane ervaringen met jullie te delen. Hartelijk dank voor alle respons. Het laatste kaarsje is donderdag voor jullie aangestoken bij het graf van mr. Teresa. En zoals de zusters zeggen: God bless you.

Ik denk dat mr. Teresa tevreden zal zijn met datgene wat er voor de armsten der armen is gedaan. Een van haar spreuken is:  You can’t feed 100 people but you can feet one. En dat hebben we toch mooi voor elkaar?

Heel veel lieve groetjes en hopelijk tot volgend jaar,

Margriet

Blog Margriet (2)

Bron: Margriets India Blog
Datum: 17 juli 2017