GRAUSBOUW uit Hoensbroek is als beste partij uit de bus gerold bij de Europese aanbesteding van VISTA college voor het preventief en curatief bouwkundig onderhoud van haar gebouwen voor de komende 10 jaar. 90.000 m2 vloeroppervlak verspreid over Sittard, Maastricht en Heerlen gaat GRAUSBOUW in topconditie houden.

 

Jules Wijsen, senior consulent vastgoed bij VISTA: “Bij het onderhoud van vastgoed hoort een langdurig partnership vinden wij. Samen met GRAUSBOUW als onderhoudspartner stellen we meerjarige onderhoudsplannen op om de conditie van het vastgoed zo optimaal mogelijk te houden en ons vastgoed een kwaliteitsimpuls te kunnen geven.

 

“Als VISTA college stellen we nogal wat eisen aan een partner. Allereerst moet een partner begrijpen wat een onderwijsorganisatie nodig heeft. Bij ons is dat: het primaire proces – het onderwijs – moet te allen tijde kunnen doorgaan. Verbouwen of onderhoud tijdens lesuren? Een no go. GRAUSBOUW houdt er in zijn planning van werk rekening mee en beperkt overlast voor studenten en medewerkers tot het minimum. Daarnaast moet een partner met ons mee kunnen bewegen; de dynamiek in het onderwijs is groot. Het ene jaar is behoefte aan grote klaslokalen, het jaar erop juist aan kleinere ruimten. Verandert ons onderwijsconcept, ook dan heeft dat impact op de inrichting van de gebouwen. Flexibiliteit is dus nodig.”

 

“Inmiddels zijn we al even aan de slag en de samenwerking verloopt goed. GRAUSBOUW is groot genoeg om snel te kunnen schakelen en klein genoeg om persoonlijk en vertrouwd contact te hebben. Vaak zien we dezelfde gezichten op school, dat is fijn. Projectleider Guido Pricken en zijn mannen denken mee in de uitvoering. Wij ontwikkelen ideeën vanuit onze kennis en wensen, GRAUSBOUW kijkt er vervolgens met praktische ervaring naar. Ze komen met suggesties waarvan wij zeggen: ‘Potverdorie, daar hadden we niet aan gedacht.’ Fijn, dat meedenken.”

 

René Vanhommerig, directeur van GRAUSBOUW , is ook content met de samenwerking: “Het is mooi dat een organisatie als VISTA college onze werkwijze waardeert en met een 10-jarige overeenkomst vertrouwen uitspreekt. Deze manier van werken past bij ons; ook wij hechten waarde aan partnership. Je kent elkaar, je vertrouwt elkaar en weet wat belangrijk is voor de ander. Je hebt een gezamenlijk doel. Dat is de manier om het beste resultaat te bereiken.”

 

GRAUSBOUW is gespecialiseerd in het onderhoud en renovatie van vastgoed in de professionele markt. Elke dag werken zo’n 80 medewerkers in verschillende disciplines op projecten in heel Limburg.

 

 

 

 

 

 

Datum: 15 december 2021