Hot Topic: GRAUSBOUW B.V.

abn-amro-participatie“Wanneer je als bedrijf alleen maar aan jezelf denkt, ga je het op termijn niet redden!”

Deze gevleugelde uitspraak komt van René Vanhommerig, directeur GRAUSBOUW BV.
Maar wat bedoelt hij daar nou mee? Hij geeft antwoord wanneer we samen zitten met Wendy Jagers (Grausbouw), Roy Knops (Werkgeversservicepunt Parkstad Limburg (WSP PSL), Yvonne Hoogstraaten (Podium 24) en de door hun geplaatste kandidaat Cindy Penders.

“Vanuit de wetgeving wordt vaak aangestuurd op SROI (Social Return on Investment) doelstellingen en ook andere opdrachtgevers willen graag met ons samenwerken in het kader van SROI. Dit is zeker niet de enige reden om binnen ons bedrijf mensen vanuit de participatiewet te plaatsen. Wij willen bij GRAUSBOUW díe mensen een kans geven die net dat steuntje in de rug nodig hebben” aldus René Vanhommerig. “Na ons contact met jou werden we gelinkt met Yvonne Hoogstraaten (Podium 24). Yvonne wist op basis van onze behoefte en vragen, de juiste verbinding te leggen met Roy Knops (WSP PSL) waarna we snel écht aan de slag konden.” Wendy Jagers vult hierbij aan: “Wij zijn een bedrijf dat graag duurzame arbeidsrelaties aangaat met zijn medewerkers en hadden al enige ervaring met mensen die een extra steuntje nodig hebben.
Momenteel werken er vanuit die doelgroep al meerdere mensen bij ons, waaronder bijv. 2 mannen die al 15 jaar als volwaardige allround timmerlieden werkzaam zijn en we wilden hier graag een verder vervolg aan geven en waren dan ook erg blij dat onze vacature die we bij Roy Knops van het werkgeversservicepunt neerlegden dan ook al zo snel ingevuld kon worden.”

Roy Knops vertelt: “Vlak voor de bouwvakvakantie kregen wij de vacature van GRAUSBOUW voor een administratief projectondersteuner binnen. Een functie waarop wij vaak kandidaten kunnen matchen. Ik kon op korte termijn al 10 kandidaten voorstellen, waarna er met GRAUSBOUW een nadere selectie van 5 is gemaakt. Deze zijn allen op gesprek geweest en na de vakantieperiode is de definitieve keuze op Cindy gevallen.”

Op de vraag of René nog tips heeft voor andere werkgevers zegt hij: “Gewoon doen!” “Je moet gewoon een keer starten, maar natuurlijk is het wel fijn wanneer je hierin hulp krijgt. Wij hebben door de verbinding van Podium 24 een goede samenwerking gevonden met het Werkgeversservicepunt Parkstad, maar als werkgever kun je soms zoekende zijn. Vanuit de gemeente is hiervoor nog een mooie rol weggelegd.”

Tenslotte verteld René; “Ik vind het belangrijk om als bedrijf ook uitnodigend te zijn voor je werknemers. Je wordt bij ons gewaardeerd om wie je bent en wat je kunt.” “Hiervoor krijgen wij als bedrijf weer loyaliteit en trouw terug van onze werknemers!”

 

foto-grausbouw-abn

Van links naar rechts:
Yvonne Hoogstraaten, Podium 24
Roy Knops, Werkgeversservicepunt Parkstad
Wendy Harmsen, GRAUSBOUW BV
Cindy Penders, GRAUSBOUW BV
Karin van der Haar, ABN AMRO
René Vanhommerig, GRAUSBOUW BV

 

Op 7 september is Cindy begonnen voor 20 uur bij GRAUSBOUW BV.

“Ik ben heel blij en tevreden met mijn nieuwe baan. Het was een warm welkom hier bij GRAUSBOUW en ik voel me echt een onderdeel van het team. De sfeer onderling is heel vriendschappelijk en dit waardeer ik enorm!” “Momenteel heb ik nog een contract voor bepaalde tijd, maar hopelijk wordt dit nog verlengd.”

Op de vraag of zij nog een tip heeft voor toekomstige werknemers geeft ze aan: “De gemeente heeft mij een aantal handvatten gegeven om me beter te kunnen profileren. Mijn tip is dan ook: Pak deze handvatten met beide handen aan, ga ermee aan de slag en je zult zien dat de kans van slagen stukken groter wordt.””

 

Klik hier voor het orginele artikel

Bron: Nieuwsbrief ABN AMRO
Datum: 1 oktober 2015